به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام و المسلمین ماندگاری پیش از ظهر امروز در نشست ساماندهی مبلغان و راویان روحانی کاروانها و یادمانهای راهیان نور کشور که در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد اظهار داشت: در تعبیری که مقام معظم رهبری داشتهاند فرهنگ مانند هوای جامعه است که اگر هوا آلوده شود افراد سالم با مشکل روبرو میشوند.
وی در ادامه به ضرورت توجه فرهنگ حاکم بر راهیان نور اشاره کرد و گفت: اگر فضای حاکم بر راهیان نور فضای فرهنگی سالمی باشد میتواند نقش زیادی در آگاهسازی و ترویج فرهنگ دینی برای زائران داشته باشد .
رییس موسسه روایت سیره شهدا با بیان اینکه اگر بنا باشد فرهنگ دفاع مقدس همگانی شود باید در این فرهنگ تمرکز کرد و آن را به صورت بلیغ روایت نمود و با رعایت دقیق آن همگان را با این فرهنگ به صورت گفتاری و رفتاری آشنا ساخت.
حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری با بیان این که اگر معتقدیم که راهیان نور یک عملیات فرهنگی است باید بدانیم که این عملیات با محوریت حوزه باشد افزود: همانطور که خواستگاه فرهنگ انقلاب و نظام اسلامی پشتوانه حوزه و روحانیت است در عین این که همگان باید در فرهنگ راهیان نور حضور داشته باشد اما باید این فرهنگ با محوریت حوزه حفظ شود.
وی در ادامه در ارائه راهکارهایی برای استفاده حداکثری از عرصه فرهنگی راهیان نور گفت: نخستین عرصه تشکیل کمیته آفت و آسیبشناسی است در این مدتی که راهیان نور در کشور به راه افتاده و هر ساله به تعداد آن افزوده میشود باید آسیبشناسی در عرصههای مختلف حتی در ا نگیزه افراد نیز انجام پذیرد ما باید بتوانیم افراد را به تفکر دعوت کنیم.
عضو هیأت امنای موسسه روایت سیره شهدا نیازسنجی را گام دیگری در این عرصه دانست و گفت: در اجرای برنامههای خود باید بدانیم مردم به چه نیازی به این مهم میآیند؛ باید بتوانیم عناصر بنیادین شهدا را برای مردم تشریح کنیم.
وی افزود: باید نیازها را بر اساس سلایق و علایق مخاطبین مختلف و اقشار گوناگون بررسی کرد که بر اساس آن برنامه ریزی کنیم و آنها را پاسخ بگوییم.
عضو هیأت امنای موسسه روایت سیره شهدا در پایان به اهمیت اولویت بندی در عرصه راهیان نور اشاره کرد و گفت: امروز بر حسب شرایط حاکم نخستین اولویت تربیت راوی روحانی است به این ترتیب که روایتگری یک شاخه تخصصی تبلیغ تلفظ شود باید یک بسیج جدی در این عرصه صورت بگیرد.